Castellers Solidaris
ASPID guanya el concurs del projecte solidari dels Castellers de Lleida

ASPID guanya el concurs del projecte solidari dels Castellers de Lleida

Publicat el 05 abril, 2016

L’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID) ha resultat guanyadora del concurs de projectes presentats en el marc de la iniciativa ‘Castellers Solidaris’.

Castellers de Lleida, coincidint amb el 20è aniversari de la colla, va crear el projecte ‘Castellers Solidaris, iniciativa presentada el 18 d’abril de 2016 a la Canonja de la Seu Vella de Lleida i consistent en l’elaboració del vi solidari ‘2 de Vi amb folre’, per a contribuir a una bona causa. Aquest projecte ha comptat amb la col·laboració del Celler Cervavins (Denominació d’Origen Costers del Segre) per a fer realitat l’esmentat ‘Vi solidari’, i el suport de les empreses Enèresi, Puigdevall i De Benito-Esquerra.

Així, es va obrir un concurs al qual podien presentar el seu projecte solidari totes les organitzacions sense ànim de lucre de les Terres de Lleida; i finalment, dels 8 presentats ha estat seleccionat el de l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID), que rebrà els beneficis obtinguts de la venda de l’esmentat vi com a donació per a què pugui materialitzar-lo.

Val a dir que, sota el títol ‘Esport oci i lleure, participa!’, el projecte guanyador té com objectius millorar la qualitat de vida de la pesona, la funcionalitat general, la integració social, i la conscienciació social en relació a la discapacitat, alhora que fomentar i promocionar la participació en noves activitats, lúdiques i recreatives, i ptenciar la normalització de les persones amb discapacitat i el respecte per la diversitat. Així, l’ambit d’actuació en matèria d’esports que planteja aquest projecte s’adreça fonamentalment a l’esport recreatiu i al terapèutic, deixant, també una porta oberta a la possibilitat d’iniciar en un futur també l’esport competitiu en funció de les motivacions que puguin presentar els participants. Les activitats esportives que es preveu desenvolupar aquest 2016 se centren, bàsicament, en tennis taula, petanca, senderisme, i vacances terapèutiques; i els beneficiaris a qui va destinat el programa són persones, d’ambdòs sexes, amb una discapacitat física superior al 33% i amb edats compreses entre els 16 i els 65 anys. El nombre estimat de beneficiaris directes serà d’uns 35 usuaris, el calendari d’activitats va de l’1 de maig d’enguany al 30 d’abril de 2017.

Amb la iniciativa ‘Castellers Solidaris’, Castellers de Lleida mostra, un cop més, la seva cara més solidària, en aquesta ocasió al voltant de la taula i la gastronomia amb aquest projecte que combina altruisme i enologia.

I és que el fet casteller treballa i desenvolupa un ample ventall de valors, com són el treball en equip, les relacions interpersonals, el compromís personal envers la resta del col·lectiu, la tolerància i el respecte a la diferència, l’autoestima i la confiança envers els companys, la capacitat de comunicar-se, la importància de l’esforç personal per a assolir un objectiu, el treball ben fet, l’esperit de superació, la lliure acceptació de la tasca assignada, i l’autodisciplina, entre altres, entre els quals n’hi ha un de rellevant: la solidaritat –personal i col·lectiva–, fer pinya, i fer pinya amb la gent, amb la societat, les empreses, etcètera, sumar sinèrgies i unir esforços per a ajudar-nos, col·laborar i, en definitiva, ser solidaris i compartir.

D’aquí el projecte ‘Castellers Solidaris’ i el ‘2 de vi amb foldre’, el vi solidaris de Castellers de Lleida, elaborat a Verdú, en el paratge de la Vall del Riu Corb, un vi fet amb el cupatge de raïms ull de llebre, Syrah i Merlot.


About the Author